Toby’s, Shaftesbury

Tobys Shaftesbury

Renovation of historic shop-front known as Tobys, Shaftesbury, in North Dorset. Grade II Listed. Conversion into seven flats and one commercial unit. Completed July 2018.

An imaginative conversion into seven individual flats, making the most of the space and the building’s character. There are two flats on the ground floor, three on the first floor and two on the second floor. Each flat comprises a kitchen living room with built in oven and hob, space for a washing machine and fridge or fridge/freezer. Most of the bathrooms include a shower over the bath. Many historic features have been retained, including beams and the original staircase, which gives the properties their charm.

BEFORE

 

Tobys, High Street, Shaftesbury, 1918
Toby’s original shopfront when it housed Strange Brothers in around 1900.
Tobys Shaftesbury
Toby’s in more recent times before conversion and repair.

 

 

 

 

 

AFTER

Tobys
The finished conversion, awaiting a tenant for the shop.
Tobys Shaftesbury
The external staircase at the rear of the building.
Tobys Shaftesbury
Imaginative use of space creates a characterful kitchen/living area.

 

 

 

 

 

Tobys Shaftesbury
Original beams on display in the top flat.
Tobys Shaftesbury
Original curved windows above the shop space.

 

 

 

 

 

Tobys Shaftesbury
Side of building leading to Tobys Court.
Tobys Shaftesbury
Original windows and panelling make a fine feature.